Millegem kerktorenfeest 17/9/2023

Na jarenlang wachten op de subsidies is dit jaar de vernieuwing van het dak van de kerk van Millegem gerealiseerd. Tevens werd de toegang tot de toren gemoderniseerd, wat een unieke mogelijkheid biedt om deze te bezoeken, zo goed als helemaal tot bovenaan.

Om dit te kunnen meemaken stelt vzw De Millegemvrienden op zondag 17 september 2023 toren en kerk open ter bezichtiging. Een unieke gelegenheid om de toren, het orgel, de klok en het gangpad tussen het gewelf en het dak van zeer dichtbij te bekijken. Ook het uitzicht naar de naburige velden is absoluut de moeite waard.

Het bezoek is een veilige maar avontuurlijke ervaring. De minimumleeftijd wordt op 12 jaar gesteld. Jongeren tussen 12 en 16 jaar moeten vergezeld zijn van hun ouders.

Bovendien raden we mensen met een zwakke fysieke conditie, hoogtevrees of claustrofobie ook af om deel te nemen.

We zullen ook maximum 6 bezoekers tegelijk toelaten. Om dit allemaal geregeld te krijgen kan u:

  • in onderstaand reserveringssysteem zelf uw tijdsloten reserveren
  • telefonisch reserveren op het nummer 0476 86 50 83 (François).

Praktisch:

  • Er zijn 6 deelnemers per rondleiding voorzien.
  • De rondleidingen starten om het half uur: 13:00u, 13:30u, 15:00u, 15:30u, 16:00, 16:30u, 17:00u, 17:30u, 18:00, 18:30u  (om 14u en 14:30u beginnen er geen rondleidingen wegens andere activiteiten in de kerk.)
  • Boek één rondleiding per deelnemer door één van de 6 tijdsloten aan te klikken net vòòr de start van een rondleiding.  Als je dus met 2 of meer samen in dezelfde groep wil zitten, zorg dan dat jullie gekozen tijdsloten maximaal 10 minuten uit elkaar ligt.
    vb: de tijdsloten 12:18 tot en met 12:28 zijn voor één groep (van 6 mensen), en die groep wordt verwacht op de rondleiding van 12:30u tot 13:00u.
  • Wie te laat is kan zijn plaats verliezen aan vrije bezoekers. Er is in dat geval ook geen garantie dat je het volgende uur nog wel mee kan. Vol is vol.
  • Breng ons via email (info@millegemvrienden.be) op de hoogte als je je reservatie wil annuleren. Zo maak je plaats voor andere bezoekers.
  • vzw Millegemvrienden houdt zich het recht voor om bezoekers te weigeren of uit te sluiten wanneer blijkt dat de veiligheid van andere bezoekers in het gedrang komt (onverantwoord gedrag, dronkenschap, … )

Of kom gewoon langs om een babbel te doen met een drankje in de schaduw van die toren. Daarvoor is reserveren natuurlijk niet nodig…

Reserveren is niet meer mogelijk.
Alle bezoeken zijn volgeboekt.