33ste concertseizoen 2019-2020

Het nieuwe concertseizoen staat weer klaar! Een prachtig programma met uitgelezen artiesten da ook nu weer niet te missen is.

Gwen Cresens

We starten op 30 november 2019 met accordeonvirtuoos Gwen Cresens, met Gwens eerste solo- recital: “The Bobby Dasov Songbook”

Toen Gwen 4 jaar oud was, werd hij betoverd door de mysterieuze straataccordeonist Bobby Dasov. Elke dag kruiste hij zijn pad aan de kathedraal, op weg naar school. De betovering bleef hangen en werd een allesomvattende passie voor een instrument en muziek. 40 jaar later gaat Gwen opnieuw op zoek naar Bobby en zijn muziek.
Die zoektocht vertaalt hij in dit solorecital: Anitra’s dans uit de Peer Gyntsuite van Grieg rijgt zich aan een virtuoze prelude van Bach die uitmondt in een doordachte en genre overschrijdende improvisatie. Zelden gespeelde composities van Astor Piazzolla, filmmuziek die Gwen inspeelde voor soundtracks van werk van tv-maker Frank Van Passel. Plaisir d’Amour teruggevoerd naar de wortels van de componist Martini, … Het publiek mag zich verwachten aan een landing in weemoed van klassieke melodieлn over jazz, balkan en braziliana, langs tango en valse musette.

SAHF4

Op 15 februari 2020 hebben we het kwartet SAHF4 te gast met hun nieuw programma “Impression Romantique”.

Danny Van Hoof (sopraan), Wim De Cock (altviool), Karen Peeters (harp) en Vera Van Eyndhoven (fluit) waren vroeger al te gast in Millegem waar onze concertgangers zeker een mooie herinnering aan bewaren. Hun nieuw programma brengt ons sfeerscheppende Vlaamse liederen met elementen van laatromantiek, impressionisme en expressionisme. Van vroegromantische muziek van Schubert, naar het Franse impressionisme van Debussy, tot hedendaagse barokaria’s van de Italiaan Guido Morini.

trio Jeongsun Goo

Het laatste concert gaat door op 14 maart 2020* met het trio Jeongsun Goo (viool), Michiel Van Camp (hoorn) en Marijke Gonnissen (piano).

Deze jonge virtuozen brengen een vertederend programma waarbij zeker de melancholische klanken van de hoorn u in vervoering zullen brengen. Vele negentiende-eeuwse componisten bewezen hun vakmanschap met grootse symfonieлn, maar componisten als Schubert, Schumann en Brahms wisten echter het genre van kamermuziek te verrijken met enkele parels. Op dit concert presenteert het trio een verfijnd programma, met als sluitstuk: Brahm’s hoorntrio.

  • Oorspronkelijk opgegeven datum werd gewijzigd wegens omstandigheden.

Wij hopen u op onze concerten te mogen begroeten.